| O nama | Kontaktirajte nas |

Nazovite nas na tel: 00 385 (0)1 4107 419

Email: info@svpetar-putnik.com

MEĐUGORJE - vazmena duhovna obnova

Povijest Međugorja je isprepletena raznim ljudskim kulturama i ideološkim previranjima. Mjesto je to koje je podnijelo mnoge osvajače i miroljubive starosjedioce. Predilirska kultura kamenoga doba pripremila je put brončanim Ilirima, a Rimljani su njihovim stopama osvajali i vrijedno gradili ceste višestoljetne kvalitete. Hrvatima su ovu zemlju preoteli Turci, a Austrougari su ostavili svoj trag vladavine do prvog svjetskog rata. Nezaobilazno je spomenuti franjevce, čuvare kršćanske vjere na području Bosne i Hercegovine koji su ginuli i živjeli sa svojim vjerničkim pukom. Drugi svjetski rat ne donosi ništa dobro ovome kraju, naprotiv. Velika stradanja nedužnih civila i franjevaca zavila je u crno povijest čovječanstva svojim krvavim sposobnostima. U komunističkoj tlapnji prema narodu budi se nada u obliku ukazanja Isusove majke djeci iz Međugorja. Nakon raspada Jugoslavije i rata na našim prostorima Bosna i Hercegovina ostaje u mnogim nerazrješenim kulturološko-političkim problemima.

Unatoč nasilnoj prošlosti ovih prostora Međugorje je mjesto molitve, mira i kontemplacije. Ono je prostor koji dozvoljava čovjeku povratak njegovim duhovnim korjenima daleko od ometanja i briga svakodnevice. Duhovna obnova u Međugorju će na svakog ostaviti drugačiji dojam, no njezin utisak ostaje pohranjen duboko u srcu.

U cijenu je uključeno:

- prijevoz prema programu autobusom prema važećem pravilniku
- smještaj, usluga pansiona
- molitveno hodočašćenje prema programu uz pratnju duhovnika
- osiguranje od odgovornosti sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu
- osiguranje jamčevine za turističke paket aranžmane
- pripadajući PDV

22. travnja 2017. SUBOTA
Autobusom se kreće u 5:00h ujutro ispred koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski". Ugodnu vožnju pratit će duhovnik velečasni Dragutin Goričanec predvodeći molitvu. Pogled na živopisan krajolik će tako biti blagoslovljen molitvom hodočasnika. Pri dolasku u Međugorje hodočasnici mole krunicu na Podbrdu, mjestu prvih ukazanja. Slijedi smještaj u sobe pri čemu će hodočasnici imati priliku za odmor i okrijepiti se ukusnim ručkom. Od 17:00h započinje program u svetištu zajedno sa svetom misom nakon koje će biti euharistijsko klanjanje u 21:00h.

23. travnja 2017. NEDJELJA
Drugi dan započinje okrjepom, odnosno doručkom u 7:00h. Sveta misa u 8:00h obnavljajući duh daje prvu i posljednju riječ hodočasničkoj svrsi na ovoj zemlji. Nakon sv. Mise molitva na brdu Križevac stvara gotovu cjelinu ove duhovne obnove. Ručajući, hodočasnici će se spremno vratiti u Zagreb u večernjim satima.

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja sv. Petar Putnik

ORGANIZATOR PUTOVANJA:
Sv. Mihael turistička agencija i usluge
Martićeva 67, 10000 Zagreb
ID: HR-AB-01-080847175
Mob: +385 (0) 98 9782 664
Tel: +385 (0)1 4107 419
e-mail:info@svpetar-putnik.com
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak, 08 -16 sati.
PODACI ZA UPLATU:
IBAN: HR91 23400091110586705
POZIV NA BROJ:OIB (PUTNIKA)
MODEL: HR00
OPIS PLAĆANJA: Međugorje, travanj 2017

Za turiste koji ne mogu ili teže hodaju i koriste invalidska kolica

Za turiste koji teško hodaju

Za turiste koji slabo vide ili su slijepi

Za turiste koji slabo čuju ili su gluhi

Za starije osobe kojima je potrebna posebna turistička ponuda

Za roditelje s djecom

Za turiste s poteškoćama u duševnom zdravljem​

Detaljne informacije koje možete dobiti u Agenciji