| O nama | Kontaktirajte nas |

Nazovite nas na tel: 00 385 (0)1 4107 419

Email: info@svpetar-putnik.com

SVEČANA SINJSKA ALKA U VUKOVARU

Znače li vam što termini: viteštvo, koplje, snaga, galop konja? To može biti samo - Sinjska alka.
Umijeće koje se stoljećima prenaša s koljena na koljeno je spomen pobjede nad turskim osvajačima. Na taj dan je 700 hrvatskih vojnika iz Sinja uspjelo odbiti navalu vojske turskog seraskera Mehmed-paše Čelića koja je brojala 60.000 vojnika. Doživjeti iz prve ruke hrvatski viteški turnir budi posebne osjećaje ponosa na hrabrost koju su pokazali naši preci pred velikom turskom prijetnjom. Uvodna svečanost upriličuje povijesne elemente s rekvizitima poraženog seraskera, s povorkom konjanika alkara odjevenih u vitešku odoru sinjskih branitelja s početka XVIII. stoljeća, alkarskim momcima s kuburama, jataganom i puškom u rukama odjevenih u svečanu starinsku nošnju naroda Cetinske krajine, a sve u pratnji limene glazbe. Igre iziskuju veliku vještinu, koncentraciju i spretnost zbog koje slavodobitnika Alke bogato nagrađuju i slave ga kao svoga najboljega junaka i viteza. Mnoštvo naroda dolazi svjedočiti velikoj hrvatskoj baštini koju je prepoznao i UNESCO uvrstivši Sinjsku alku 15. studenoga 2010. u popis nematerijalne svjetske baštine u Europi.

Ove godine Sinjani Vukovaru iskazuju posebnu čast održavajući Sinjsku alku u gradu heroja. Alkarski vojvoda i zapovjednik alkarske povorke, vojvoda Ante Vučić posvećuje održavanje viteške tradicije u Vukovaru svim hrabrim ljudima koji su branili i poginuli za Hrvatsku. Vukovar će Vas oduševiti svojom pitomošću, čvrstinom i nježnom dušom kojom odišu njegove ulice zajedno s Dunavom i Vukom kao svjedocima veličanstvenog prizora. Dođimo, ponesimo sa sobom osmijeh, jer Vukovar će se pobrinuti da stvorimo uspomene vrijedne sjećanja.

U cijenu je uključeno:

- prijevoz autobusom prema važećem pravilniku
- pratnja stručnog pratitelja
- osiguranje od odgovornosti sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu
- osiguranje od posljedice nesretnog slučaja / nezgode
- osiguranje jamčevine za turističke paket aranžmane
- pripadajući PDV

Polazak iz Zagreba u 8:00h s Autobusnog kolodvora. Ugodno putovanje uz usputna stajališta. Pri dolasku u Vukovar posjet crkvi Sv. Filipa i Jakova. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju, ručak i razgled grada. U popodnevnim satima sudjelovanje u programu svečane Sinjske alke u Vukovaru. Nakon igara mogućnost sudjelovanja na koncertu Miroslava Škore. Polazak u kasnim večernjim satima; dolazak u Zagreb u noćnim satima.Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja sv. Petar Putnik

ORGANIZATOR PUTOVANJA:
Sv. Mihael turistička agencija i usluge
Martićeva 67, 10000 Zagreb
ID: HR-AB-01-080847175
Mob: +385 (0) 98 9782 664
Tel: +385 (0)1 4107 419
e-mail:info@svpetar-putnik.com
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak, 08 -16 sati.

PODACI ZA UPLATU:
IBAN: HR91 23400091110586705
POZIV NA BROJ:OIB (PUTNIKA)
MODEL: HR00
OPIS PLAĆANJA: Sinjska alka u Vukovaru 2017

Za turiste koji ne mogu ili teže hodaju i koriste invalidska kolica

Za turiste koji teško hodaju

Za turiste koji slabo vide ili su slijepi

Za turiste koji slabo čuju ili su gluhi

Za starije osobe kojima je potrebna posebna turistička ponuda

Za roditelje s djecom

Za turiste s poteškoćama u duševnom zdravljem​

Detaljne informacije koje možete dobiti u Agenciji