| O nama | Kontaktirajte nas |

Nazovite nas na tel: 00 385 (0)1 4107 419

Email: info@svpetar-putnik.com

Sv. FILOMENA - hodočašće u župu Uznesenja BDM

U koprivničko-križevačkoj županiji nalazi se općina Molve, mjesto prebivanja čovjeka još od mlađeg kamenog doba. Vjeruje se da je ime dobilo po mlinovima na rijeci Dravi. Središte kršćanskog zajedništva u Molvama je crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u kojoj se nalazi jedini kip sv. Filomene u Hrvatskoj. Molvanski župnik fra Ivan Poleto pronašao ga je 2007.god. sazidanoga ispod pokrajnjeg oltara sv. Antuna. Od tada mještani i vjernici iz cijele Hrvatske dolaze moliti za zagovor te hrabre svetice.

Malo tko bi bio spreman podnijeti velike boli i mučenje kao što je djevojčica imena Filomena. Sveta Filomena je bila grčka princeza koju su u 3. stoljeću izmolili od Boga njezini roditelji prešavši tako na kršćanstvo. Odgajana je u kršćanskoj vjeri i njezina je ljubav prema Bogu s godinama samo rasla. U trinaestoj godini života njezinu ljepotu i blagu narav zamijetio je sam car Dioklecijan. Roditelji su bili spremni dati je caru za ženidbu, no Filomena je već odabrala svoj put - zavjet djevičanstva Isusu Kristu. Lakše bi bilo napraviti kompromis, no ova svetica je previše ljubila Boga da bi si to dozvolila. Nenaviknut na odbijanje, car je postupio sukladno svojoj naravi: brutalno je mučio djevojčicu pokušavajući je ubiti. No, sveta Filomena je imala zaštitnika u svome Zaručniku. Čudesno je preživila pokušaje smaknuća. Na poslijetku car je uspio u svojoj namisli, a sv. Filomena je dobila neraspadljivi vijenac slave.
Svjedočanstvo njezine vjere potaknulo je mnoge da se mole za njezin zagovor kod Boga. Njeno štovanje počelo je u 19. stoljeću, nakon što su arheološkim istraživanjima pronašli njezin grob, 25. svibnja 1802. u katakombama sv. Priscile u Rimu. Mnogi drugi sveci, blaženici i sluge Božje su je štovali: Sv. Ivan Maria Vianney, sluga Božji, Andrés García Acosta i vjernici diljem svijeta. Blažena Pauline Jaricot, mlada Francuskinja tvrdila je da je ozdravila od bolesti srca zbog Filomene. Sveta Filomena uzor je vjere i zaštitnica djece, dojenčadi, mladih, djevica, ljudi u bespomoćnim situacijama, mladih bračnih parova i studenata.

U cijenu je uključeno:

- prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama putovanja
- stručno i duhovno vodstvo tijekom putovanja
- troškovi organizacije putovanja i jamčevina turističkih aranžmana

Polazak autobusom iz Zagreba za Molve u 8:00 sati. Dolazak pred crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, slijedi priprava za ispovijed i ispovijed za hodočasnike. Sveta misa započinje u 12:00 sati. Poslije slavlja Euharistije bit će prilike za zagovor svetoj Filomeni pred oltarom i blagoslov nabožnih predmeta. Slijedi razgledavanje crkve s povijesno-teološkog aspekta i posjeta kapelici Čudotvorne Majke Božje Molvarske u kojoj će biti mogućnost za kratku molitvu. Slobodno vrijeme prije polaska za Zagreb, šetnja Molvama i razgled vodenice u centru općine. Povratak prema Zagrebu u 16:00 sati, a dolazak je u večernjim satima.

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja "Sv. Petar Putnik"

ORGANIZATOR PUTOVANJA:
Sv Mihael turistička agencija i usluge Martićeva 67, 10000 Zagreb
ID: HR-AB-01-080847175
Mob: +385 (0) 98 9782 664
Tel: +385 (0)1 4107 419
e-mail:info@svpetar-putnik.com
Radno vrijeme: pon.-pet. 08-16 sati.

PODACI ZA UPLATU:
IBAN: HR9123400091110586705
POZIV NA BROJ: OIB (PUTNIKA)
MODEL: HR00
OPIS PLAĆANJA: HODOČAŠĆE U MOLVE - 8.4.2017.

Za turiste koji ne mogu ili teže hodaju i koriste invalidska kolica

Za turiste koji teško hodaju

Za turiste koji slabo vide ili su slijepi

Za turiste koji slabo čuju ili su gluhi

Za starije osobe kojima je potrebna posebna turistička ponuda

Za roditelje s djecom

Za turiste s poteškoćama u duševnom zdravljem​

Detaljne informacije koje možete dobiti u Agenciji