| O nama | Kontaktirajte nas |

Nazovite nas na tel: 00 385 (0)1 4107 419

Email: info@svpetar-putnik.com

MRKOPALJ

Mrkopalj je mjesto u Gorskom kotaru koje se nalazi na 824 mnm i obuhvaća naselja Tuk, Sunger, Brestovu Dragu te najviše stalno naseljeno naselje u Republici Hrvatskoj, Begovo Razdolje.
Proštenje u Mrkoplju ima dugogodišnju tradiciju, u kojoj vjernici, najviše iz Primorja i Gorskog kotara, ali i Hrvati iz ostalih dijelova Lijepe naše hodočaste u Mrkopalj svake treće nedjelje mjeseca rujna. U Crkvi BDM Žalosne u Mrkoplju, klasicističkoj građevini koja dominira mjestom, održavaju se toga dana svete mise, a u mrkopaljskim ulicama Stari kraj, Muževski kraj i Novi Varoš održava se također tradicionalan pučki sajam uz bogatu ugostiteljsku ponudu.
Proštenje ima svoju povijest. 1789. god. u Mrkoplju izbija pošast kuge i pomor stoke. Narod se molio Gospi za pomoć i zavjetovao se ako pošast kuge prestane da će sagraditi novu kapelicu. Tako je i bilo, pošast kuge je naglo prestala, pa je sagrađena i nova kapelica. Nakon tog događaja, u Mrkopalj su počeli pristizati hodočasnici u sve većem broju. Zbog te činjenice Papa Grgur XVI 1843. dodjeljuje potpuni oprost od predvečerja u subotu do zalaska sunca u nedjelju treće nedjelje u rujnu mjesecu. Uvjet su bili ispovijed i pričest. Zato se svake godine treće nedjelje rujna u Mrkoplju slavi Proštenje i privlači sve veći broj hodočasnika.

U cijenu je uključeno:

- prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama putovanja
- stručno i duhovno vodstvo tijekom putovanja
- troškovi organizacije putovanja i jamčevina turističkih aranžmana

Polazak iz Zagreba u jutarnjim satima s Autobusnog kolodvora. Slijedi vožnja turističkim autobusom kroz Karlovac do Mrkoplja. Sudjelovanje na programu Proštenja Majke Božje od sedam žalosti. Slobodno vrijeme do polaska za Zagreb.
Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Za turiste koji ne mogu ili teže hodaju i koriste invalidska kolica

Za turiste koji teško hodaju

Za turiste koji slabo vide ili su slijepi

Za turiste koji slabo čuju ili su gluhi

Za starije osobe kojima je potrebna posebna turistička ponuda

Za roditelje s djecom

Za turiste s poteškoćama u duševnom zdravljem​

Detaljne informacije koje možete dobiti u Agenciji