| O nama | Kontaktirajte nas |

Nazovite nas na tel: 00 385 (0)1 4107 419

Email: info@svpetar-putnik.com

VUKOVAR - ILOK

Od pamtivijeka je dolinom Dunava kroz vukovarsko područje tekao promet od sjeverozapada prema jugoistoku. Vukovarska luka važna je uvozna i izvozna postaja. Dunav je bio i ostao veza Vukovaraca s Europom i svijetom.
U skladu sa svojim položajem, Vukovar se razvio u prosvjetno, kulturno i zdravstveno središte. U Vukovaru se u 18. i 19. stoljeću živjelo na europski način. Vukovar je smješten u sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske i sjedište je Vukovarsko-srijemske županije. Nalazi se na granici povijesnih pokrajina istočne Slavonije i zapadnog Srijema.
Jeste li znali da je franjevačka crkva Sv. Filipa i Jakova treća po dužini u Hrvatskoj? Svakako je treba obići, vidjeti, čuti priče o bogatoj samostalnoj knjižnici i zaštitniku Vukovara, sv. Boni, a potom prošetati pored Bećarskog križa kroz barokni centar do ušća Vuke u Dunav. Upravo na tom mjestu stoji bijeli križ za sve žrtve pale za slobodnu Hrvatsku. Stoji kao uspomena ali i kao opomena. Memorijalni Vukovar je cjelina koja se obilazi u kontinuitetu, u jednom dahu. Priča je to o ljubavi i hrabrosti, o snazi i bolu, o ljudskom dostojanstvu i pobjedi života. Silne emocije koje vas obuzmu nakon toga, može stišati samo pogled na Dunav, koji je uvijek tu i koji je bio i ostao naša poveznica s Europom i svijetom, ali i naša nada i utjeha.

Ilok, najistočnije naselje Republike Hrvatske, mjesto spoja istoka i zapada, skladno se izdiže iznad Dunava okruženo obroncima Fruške gore i prekrasnim vinogradima. Gradić je to duge povijesti, baštinik zanimljivih kulturnih suprotnosti utkanih u njegovu srednjovjekovnu jezgru, jednu od najvećih i urbanistički važnijih urbano-fortifikacijskih kompleksa sjeverne Hrvatske i Podunavlja. Ali oduvijek i nadasve Ilok je dunavsko kraljevstvo vina koje svojim tramincem, kao i svim drugim sortama ovoga područja, osvaja kako tržište tako i većinu posjetitelja.
Iločko vinogorje dar je božanski pa su i vina u Iloku takva - vrhunske kvalitete, mirisa i okusa. Zanimljivo je to što su u Iloku vinski podrumi smješteni u naselju. U gotovo svakoj ulici nalazi se barem jedna vinarija-podrum. Vinogradi se, pak, nalaze na svim okolnim brežuljcima. Ta kombinacija kreirala je posebnu vinsku rutu koju možete vrlo jednostavno obići, ali, naravno, otići i do vinograda i vidikovaca koji su svuda uokolo a posebni su Vukovo i Principovac (turističko naselje). Naši vinari i podrumari otvorili su svoja vrata za goste, u ponudi su degustacije, hladni domaći naresci, slane delicije i, po potrebi, sve ono što posjetitelj poželi, a može se ispuniti. Dovoljno je izabrati između 15-ak vinara, najaviti se i uz kapljicu koja razgaljuje duh i tijelo uživati u gostoljubivom obiteljskom ambijentu

U cijenu je uključeno:

- prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama putovanja
- stručno i duhovno vodstvo tijekom putovanja
- troškovi organizacije putovanja i jamčevina turističkih aranžmana

Polazak iz Zagreba u 07:00 sati s Autobusnog kolodvora. Slijedi vožnja ugodnim turističkim autobusom prema Vukovaru uz usputna stajanja. Dolazak u Vukovar. Posjet crkvi Sv. Filipa i Jakova, trećoj po dužini crkvi u Hrvata. Odlazak do pastoralnog centra Sv. Bono i prikazivanje filma Vukovar prije i poslije gdje se isprepliću životi naših Vukovaraca prije i poslije Domovinskog rata. Kratka molitva za domovinu i Hrvate koju će predmoliti rektor svetišta fra Ivica Jagodić.
Nastavak puta prema Iloku - središtu bogatog vinorodnog kraja. Po dolasku u Ilok slobodno vrijeme za ručak. Obilazak grada, crkve i svetišta Sv. Ivana Kapistrana. Odlazak do Iločkih podruma. Slobodno vrijeme za obilazak podruma - degustaciju vina. Polazak za Zagreb u 18:00 sati.
Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Za turiste koji ne mogu ili teže hodaju i koriste invalidska kolica

Za turiste koji teško hodaju

Za turiste koji slabo vide ili su slijepi

Za turiste koji slabo čuju ili su gluhi

Za starije osobe kojima je potrebna posebna turistička ponuda

Za roditelje s djecom

Za turiste s poteškoćama u duševnom zdravljem​

Detaljne informacije koje možete dobiti u Agenciji