| O nama | Kontaktirajte nas |

Nazovite nas na tel: 00 385 (0)1 4107 419

Email: info@svpetar-putnik.com

JEDNODNEVNI IZLET U VUKOVAR

Vukovar je smješten u sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske i sjedište je Vukovarsko-srijemske županije. Nalazi se na granici povijesnih pokrajina istočne Slavonije i zapadnog Srijema. Grad leži na važnim prometnim pravcima. Od pamtivijeka je dolinom Dunava kroz vukovarsko područje tekao promet od sjeverozapada prema jugoistoku. Vukovarska luka važna je uvozna i izvozna postaja. Dunav je bio i ostao veza Vukovaraca s Europom i svijetom. U skladu sa svojim položajem, Vukovar se razvio u prosvjetno, kulturno i zdravstveno središte.
Ako ste se, zasićeni svojom svakodnevnicom, zaželjeli barem na kratko promijeniti sredinu, upoznati nove predjele i ljude i u škrinjicu svojih sjećanja pohraniti nove doživljaje – ne razmišljajte previše, Vukovar je pravi izbor za Vas. Taj čudesan grad, smješten u najistočnijoj hrvatskoj županiji, Vukovarsko – srijemskoj, grad na dvije rijeke, Vuki i Dunavu, u zagrljaju Slavonije i Srijema, sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Prošetajte njegovim ulicama i uvjerit ćete se kako je to grad bogate kulturne baštine, povijesnog naslijeđa i tradicije.
Dvorac Eltz, u kojem je, inače, smješten Gradski muzej Vukovar. Na lokalitetu Vučedol se nalazi Muzej vučedolske kulture, velebno izgrađeno izdanje koji je postao nezaobilazno mjesto prilikom posjeta Vukovaru. Franjevačka crkva Sv. Filipa i Jakova treća je po dužini u Hrvatskoj. Svakako je treba obići, vidjeti, čuti priče o bogatoj samostalnoj knjižnici i zaštitniku Vukovara, sv. Boni, a potom prošetati pored Bećarskog križa kroz barokni centar do ušća Vuke u Dunav. Upravo na tom mjestu stoji bijeli križ za sve žrtve pale za slobodnu Hrvatsku. Stoji kao uspomena ali i kao opomena.
Memorijalni Vukovar je cjelina koja se obilazi u kontinuitetu, u jednom dahu – Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991., Spomen dom i masovna grobnica Ovčara, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata te Memorijalni centar Domovinskog rata smješten u vukovarskoj vojarni 204. brigade, a objedinjena je pod nazivom Vukovarski nokturno. Priča je to o ljubavi i hrabrosti, o snazi i bolu, o ljudskom dostojanstvu i pobjedi života. Silne emocije koje vas obuzmu nakon toga, može stišati samo pogled na Dunav, koji je uvijek tu i koji je bio i ostao naša poveznica s Europom i svijetom, ali i naša nada i utjeha.
Vukovar je još uvijek grad kontrasta, ali sigurnim koracima ide naprijed. Ima i svoj Vukovar film festival koji se održava krajem kolovoza, a svake godine prvog vikenda u listopadu, održava se Vukovarski etno sajam koji svakako treba upisati u kalendar. Ima Vukovar još puno toga, ali to ćete morati sami istražiti i otkriti.

U cijenu je uključeno:

- prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama putovanja
- stručno i duhovno vodstvo tijekom putovanja
- troškovi organizacije putovanja i jamčevina turističkih aranžmana

NAPOMENA : Fakultativne cijene nisu uključene u cijenu putovanja iz razloga što se lokacije mogu mijenjati u dogovoru s vodičem prema željama grupe.

Polazak iz Zagreba u 07:00 sati s Autobusnog kolodvora. Slijedi ugodna vožnja turističkim autobusom prema Vukovaru uz usputna stajanja. Dolazak u Vukovar. Razgledavanje grada sa pratnjom vodiča. Uz prethodni dogovor grupe sa vodičem predviđene navedene destinacije mogu se zamijeniti posjetom jednoj od destinacija u zagradi:

- Vukovarska bolnica (kao zamjenska opcija mogućnost obilaska memorijalnog groblja i kapelice ili posjeta crkvi Gospe Fatimske)
- Crkva i samostan sv. Filipa i Jakova (kao zamjenska opcija mogućnost obilaska Ovčare ili posjeta Trpinjskoj cesti i groblju tenkova)
- Muzej Vučedolske kulture (kao zamjenska opcija mogućnost posjeta Memorijalnom muzeju Domovinskog rata ili Gradskom muzeju u Vukovaru)

Nakon razgledavanja, slobodno vrijeme do polaska za Zagreb oko 18:00 sati.
Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Za turiste koji ne mogu ili teže hodaju i koriste invalidska kolica

Za turiste koji teško hodaju

Za turiste koji slabo vide ili su slijepi

Za turiste koji slabo čuju ili su gluhi

Za starije osobe kojima je potrebna posebna turistička ponuda

Za roditelje s djecom

Za turiste s poteškoćama u duševnom zdravljem​

Detaljne informacije koje možete dobiti u Agenciji