| O nama | Kontaktirajte nas |

Nazovite nas na tel: 00 385 (0)1 4107 419

Email: info@svpetar-putnik.com

KOPAČKI RIT - OSIJEK

Na krajnjem sjeveroistoku Hrvatske, sjeverno od ušća Drave u Dunav, u središnjem dijelu njegove poplavne doline, nalazi se Park prirode Kopački rit . Prostire se na ukupno 17700ha površine, a južno od njega nalazi se područje Posebnog zoološkog rezervata na 7143 hektara. Ime je dobio od mađ. „kapocs“ = kopča i „rét“ = močvarna livada. Riječ kopča označava poveznicu, a tu su funkciju oduvijek imali mnogobrojni drveni mostići koji su povezivali dvije obale kanala/fokova kojih je rit prepun. Kopački rit fenomen je prirode. Unutrašnja je Delta Dunava i Drave, u Europi jedinstvena pojava i najveće fluvialno močvarno područje srednjeg Podunavlja (Bognar, 1990). Danas je najveće rastilište i mrijestilište ribe čitavog Podunavlja nakon područja njegove delte kao i najvažniji ornitološki rezervat u Hrvatskoj, a ujedno jedan od važnijih u svijetu u kojem se svake godine gnijezdi oko 140 vrsta ptica, većinom gnjezdarica. Velika bioraznolikost od 2000 bioloških vrsta u Parku odraz je bogatstva flore i faune koje su pak posljedica razvijenog ekosustava kojeg redovito svake godine plave vode Dunava i Drave (samo za ekstremno visokih vodostaja).

Osijek je grad u istočnoj Hrvatskoj. Smješten je u ravnici na desnoj obali rijeke Drave. Najveći je grad u Slavoniji, četvrti po veličini grad u Hrvatskoj te sjedište Osječko-baranjske županije. Grad je industrijsko, upravno, sudsko i kulturno središte.
U sastavu grada Osijeka nalazi se 11 naselja, a čini ga 7 gradskih četvrti: Tvrđa (stari grad, izgrađen većinom u 18. stoljeću), Gornji grad, Donji grad, Novi grad (uključujući naselje Sjenjak), Industrijska četvrt, Retfala i Jug II. Osijek je grad s najviše zelenila i zelenih površina u Hrvatskoj; na području grada nalazi se 17 parkova u ukupnoj površini od 394.000 m². Prema popisu stanovništva iz 2011. godine u samome naselju Osijeku živi 84.104 stanovnika, a na području administrativnog grada Osijeka 108.048 stanovnika.

U cijenu je uključeno:

- prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama putovanja
- stručno i duhovno vodstvo tijekom putovanja
- ulaznica u Park prirode Kopački rit (uključuje vožnju brodom i turističkim vlakićem, stručnog turističkog vodiča)
- razgled Osijeka u pratnji stručnog vodiča
- troškovi organizacije putovanja i jamčevina turističkih aranžmana

Polazak iz Zagreba u 07:00 sati s Autobusnog kolodvora. Slijedi ugodna vožnja autocestom prema Slavoniji i Baranji, uz usputna stajanja. Dolazak u Kopačevo. Razgledavanje multimedijalne izložbe eksponata flore i faune Kopačkog rita u Bioekološkoj stanici. Samostalna šetnja novom drvenom šetnicom preko jezera Mali Sakadaš. Razgled parka u pratnji stručnog vodiča – panoramsko razgledavanje posebnog zoo-rezervata brodom. Kopneni obilazak odabrane lokacije Parka uz vodiča i vožnju turističkim vlakićem. Posjet kapelici Papinskog blagoslova. Kratak odmor do polaska za Osijek.
Slijedi kratak razgled grada Osijeka: Tvrđa – barokni trg Sv. Trojstva, neogotička crkva Sv. Petra i Pavla, Hrvatsko Narodno Kazalište, šetnja Zimskom lukom, Trg A. Starčevića. Nakon razgledavanja, slobodno vrijeme do polaska za Zagreb oko 18:00 sati.
Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Za turiste koji ne mogu ili teže hodaju i koriste invalidska kolica

Za turiste koji teško hodaju

Za turiste koji slabo vide ili su slijepi

Za turiste koji slabo čuju ili su gluhi

Za starije osobe kojima je potrebna posebna turistička ponuda

Za roditelje s djecom

Za turiste s poteškoćama u duševnom zdravljem​

Detaljne informacije koje možete dobiti u Agenciji