| O nama | Kontaktirajte nas |

Nazovite nas na tel: 00 385 (0)1 4107 419

Email: info@svpetar-putnik.com

KNIN - UDBINA - PLITVIČKA JEZERA - SLUNJ

Grad Knin leži nedaleko od izvora rijeke Krke, na tromeđi Like, Bosne i Dalmacije, na križanju važnih putova između unutrašnjosti i mora, zbog čega je često i nazivan Ključem Hrvatske i Vratima Dalmacije.
Smješten je na padinama brda Spas, a od Šibenika je udaljen 55 kilometara. Knin je u prošlosti bio utvrđeni grad, koji je po položaju, obrambenoj snazi i naoružanju bio najmoćnija tvrđava u Dalmaciji. Od samog osnivanja, Knin se branio od mnogih neprijatelja o čemu i danas svjedoči dobro očuvana Kninska tvrđava s čvrstim bedemima. U doba rane hrvatske države tu je povremeno boravište narodnih vladara (Trpimir, Muncimir, Svetoslav Suronja, Stjepan Držislav, Dmitar Zvonimir i Petar Svačić) Poslije su u Kninu povremeno stolovali hrvatski velikaši (Šubići Bribirski i Nelipići), gotovo dva stoljeća je pod Turcima, a 1688. zauzimaju ga Mlečani i drže sve do 1797. Grad se ustrojio kao važno mjesto, odnosno forsiralo ga se kao važnu prometnu i stratešku točku (željezničko čvorište), dok se s druge strane sprječavalo izgradnju cestovne prometnice Zagreb-Split i ikakvo zaobilaženje Knina.
U kolovozu 1990. počinje pobuna srpskog stanovništva, koja je kulminirala proglašenjem Republike Srpske Krajine godinu dana kasnije, čiji je Knin bio "glavni grad". U vojno-redarstvenoj akciji Oluja u kolovozu 1995. Hrvatska vojska oslobađa Knin i njegovu okolicu te ga vraća pod nadzor Republike Hrvatske.

U cijenu je uključeno:

- prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama putovanja
- stručno i duhovno vodstvo tijekom putovanja
- ulaznica za Kninsku tvrđavu i muzej
- troškovi organizacije putovanja i jamčevina turističkih aranžmana

Polazak iz Zagreba u 07:00 sati s Autobusnog kolodvora. Slijedi vožnja turističkim autobusom prema Kninu uz usputna stajanja. Dolazak u Knin. Razgledavanje slapa Krčić, obilazak crkve Velikog hrvatskog krsnog zavjeta te spomenika hrvatskom ranosrednjovjekovnom kralju Dmitru Zvonimiru. Posjet Kninskoj tvrđavi i muzeju tvrđave uz stručno vodstvo. Nakon obilaska muzeja slobodno vrijeme do polaska prema Udbini. Po dolasku u Udbinu obilazak crkve Hrvatskih mučenika te nastavak puta prema Plitvičkim jezerima gdje se nalazi spomen obilježje prvoj žrtvi Domovinskog rata Josipu Joviću. Nakon kratkog razgledavanja spomen obilježja nastavak puta prema Slunju. Razgledavanje Slunja i polazak prema Turnju gdje ćemo panoramski vidjeti vojni muzej.
Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Za turiste koji ne mogu ili teže hodaju i koriste invalidska kolica

Za turiste koji teško hodaju

Za turiste koji slabo vide ili su slijepi

Za turiste koji slabo čuju ili su gluhi

Za starije osobe kojima je potrebna posebna turistička ponuda

Za roditelje s djecom

Za turiste s poteškoćama u duševnom zdravljem​

Detaljne informacije koje možete dobiti u Agenciji