| O nama | Kontaktirajte nas |

Nazovite nas na tel: 00 385 (0)1 4107 419

Email: info@svpetar-putnik.com

MACELJ - CRKVA MUKE ISUSOVE

Dokaz kako je čovjek stvoren s mogućnošću za najljepša, najnježnija, najsuosjećajnija djela, ali i sa sposobnošću za najokrutnije, najbrutalnije, najnehumanije čine je žalosna povijest maceljskih šuma. One su svjedoci stradanja nevinosti čovječanstva. 1945.god pri završetku drugog svjetskog rata jugokomunistička vojska je provodila zvjerstvo nad tisućama ljudskih žrtava koje su doživjele nepravedan i brutalan prekid ovozemaljskog života radi političkih interesa i komunističke ideologije. Svjesni neizmjerne vrijednosti svakog ljudskog života zdravom ljudskom biću s razvijenom savješću visoke brojke smaknutih osoba (pronađene su 1163 žrtve) oduzimaju sposobnost govora. Jedino tišina dočarava jezivost cijele tragedije. No, čovjek je biće svjetla i ne zadovoljava se tišinom. Živimo da spoznajemo i svjedočimo istinu, a tišinu ispunjavamo tihom molitvom za poginule, nadom da se takva okrutnost nikad više ne ponovi i vjerom da smo, uz Boga, sposobni za oprost i izgrađivanje budućnosti na temeljima ljubavi i uvažavanja.
Crkva Muke Isusove u Maclju je spomen koji se ne zaboravlja, učiteljica najvažnije lekcije života: „Oče, oprosti im jer ne znaju što čine“ (Lk 23, 34).

I ove godine, prve nedjelje u mjesecu lipnju u Donjem Maclju u crkvi Muke Isusove obilježit ćemo spomen na patnju žrtava jugokomunističkih ubojstava u Maceljskoj šumi. Pođimo zajedno molitvom odati počast prošlosti kako bismo naučili molitvom graditi budućnost.

U cijenu je uključeno:

- prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama putovanja
- stručno i duhovno vodstvo tijekom putovanja
- troškovi organizacije putovanja i jamčevina turističkih aranžmana

Polazak prema Krapini ispred KD Vatroslav Lisinski u 10h. Putnici će, uz stručno vodstvo, imati priliku razgledati crkvu Svete Katarine u Krapini i franjevački samostan koji će nam otkriti svoju sakralnu muzejsku izložbu, izložak rijetkih knjiga i “Maceljske krunice”- memento na partizanski poslijeratni zločin u Maceljskoj šumi. Poslije razgleda samostana i crkve kratkom šetnjom ćemo posjetiti povijesnu gradsku jezgru tisućljetnog grada Krapine. Kao uvod u sjećanje na zločin posjetit će se mjesta gdje su bile zatočene žrtve Macelja. Nakon razgleda putnicima je omogućeno slobodno vrijeme za šetnju ili ručak. Polazak prema Macelju i sudjelovanje u križnom putu i na svetoj misi u crkvi Muke Isusove. Nakon svete mise povratak u Zagreb i dolazak u večernjim satima.


Napomena: Ručak - nije uračunat u cijenu; fakultativno

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja sv. Petar Putnik

ORGANIZATOR PUTOVANJA:
Sv. Mihael turistička agencija i usluge
Martićeva 67, 10000 Zagreb
ID: HR-AB-01-080847175
Mob: +385 (0) 98 9782 664
Tel: +385 (0)1 4107 419
e-mail:info@svpetar-putnik.com
Radno vrijeme: pon.-pet. 08-16 sati.

PODACI ZA UPLATU:
IBAN: HR91 23400091110586705
POZIV NA BROJ:OIB (PUTNIKA)
MODEL: 00
OPIS PLAĆANJA: MACELJ 4/6/17

Za turiste koji ne mogu ili teže hodaju i koriste invalidska kolica

Za turiste koji teško hodaju

Za turiste koji slabo vide ili su slijepi

Za turiste koji slabo čuju ili su gluhi

Za starije osobe kojima je potrebna posebna turistička ponuda

Za roditelje s djecom

Za turiste s poteškoćama u duševnom zdravljem​

Detaljne informacije koje možete dobiti u Agenciji