| O nama | Kontaktirajte nas |

Nazovite nas na tel: 00 385 (0)1 4107 419

Email: info@svpetar-putnik.com

KORIZMA U VUKOVARU 2017.

Vukovar je smješten u sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske i sjedište je Vukovarsko-srijemske županije. Nalazi se na granici povijesnih pokrajina istočne Slavonije i zapadnog Srijema. Grad leži na važnim prometnim pravcima. Od pamtivijeka je dolinom Dunava kroz vukovarsko područje tekao promet od sjeverozapada prema jugoistoku. Vukovarska luka važna je uvozna i izvozna postaja. Dunav je bio i ostao veza Vukovaraca s Europom i svijetom. U skladu sa svojim položajem, Vukovar se razvio u prosvjetno, kulturno i zdravstveno središte.
Ako ste, zasićeni svojom svakodnevnicom, zaželjeli barem na kratko promijeniti sredinu, upoznati nove predjele i ljude i u škrinjicu svojih sjećanja pohraniti nove doživljaje – ne razmišljajte previše, Vukovar je zlatnik za Vašu škrinjicu. Taj čudesan grad, smješten u najistočnijoj hrvatskoj županiji, Vukovarsko – srijemskoj, grad na dvije rijeke, Vuki i Dunavu, u zagrljaju Slavonije i Srijema, sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Prošetajte njegovim ulicama i uvjerit ćete se kako je to grad bogate kulturne baštine, povijesnog naslijeđa i tradicije.
U dvorcu Eltz je, inače, smješten Gradski muzej Vukovar, nezaobilazan kamenčić na putu otkrivanja grada. Na lokalitetu Vučedol se nalazi Muzej vučedolske kulture, velebno izgrađeno zdanje koje će Vas oduševiti bogatom povijesnom pričom eneolitičkog Vukovarca. Franjevačka crkva Sv. Filipa i Jakova treća je po dužini u Hrvatskoj. Svakako je treba obići, vidjeti, čuti priče o bogatoj samostalnoj knjižnici i zaštitniku Vukovara, sv. Boni, a potom prošetati pored Bećarskog križa kroz barokni centar do ušća Vuke u Dunav. Upravo na tom mjestu stoji bijeli križ za sve žrtve pale za slobodnu Hrvatsku. Stoji kao uspomena ali i kao opomena.
Memorijalni Vukovar je cjelina koja se obilazi u kontinuitetu, u jednom dahu – Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991., Spomen dom i masovna grobnica Ovčara, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata te Memorijalni centar Domovinskog rata smješten u vukovarskoj vojarni 204. brigade, a objedinjena je pod nazivom "Vukovarski nokturno". Priča je to o ljubavi i hrabrosti, o snazi i bolu, o ljudskom dostojanstvu i pobjedi života. Silne emocije koje vas obuzmu nakon toga, može stišati samo pogled na Dunav, koji je uvijek tu i koji je bio i ostao naša poveznica s Europom i svijetom, ali i naša nada i utjeha.
Vukovar je još uvijek grad kontrasta, ali sigurnim koracima ide naprijed. Ima i svoj Vukovar film festival koji se održava krajem kolovoza, a svake godine prvog vikenda u listopadu, održava se Vukovarski etno sajam koji svakako treba upisati u kalendar. Ima Vukovar još puno toga, ali to ćete morati sami istražiti i otkriti.

U cijenu je uključeno:

- prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama putovanja
- stručno i duhovno vodstvo tijekom putovanja
- troškovi organizacije putovanja i jamčevina turističkih aranžmana

U cijenu nije uključeno:
- ručak koji se nadoplaćuje 50 kuna po osobi, a u organizaciji je samostana.

Polazak iz Zagreba u jutarnjim satima s Autobusnog kolodvora. Slijedi ugodna vožnja turističkim autobusom prema Vukovaru uz usputna stajanja. Dolazak u Vukovar, stari barokni grad poznat po Dunavskim limanima, vukovarskoj adi, vučedolskoj golubici i dobrim ljudima.
Odlazak u Vučedol. Vučedol je nalazište iz neolitika. U Vučedolu su pronađene bogato urešene keramike, pa tako i Vučedolska golubica koja je simbol grada Vukovara.
U Pastoralnom centru sv. Bone biti će prikazan kratak film o Vukovaru. Nakon gledanja filma slijedi razgledavanje samostana uz vodstvo očeva franjevaca.
Vrijeme za ručak u samostanskoj blagovaonici. Nakon ručka slobodno vrijeme za obilazak grada Vukovara.
U dogovoreno vrijeme krećemo prema Memorijalnom groblju / Ovčari (ovisno o dogovoru), gdje će se moliti i kontemplirati postaje križnoga puta koje predmole hodočasnici u dogovoru sa duhovnikom. Ovčara je mjesto masovne grobnice gdje je ubijeno između 255 i 264 civila i vojnika u Domovinskom ratu.
Sveta misa služit će se u crkvi svetog Filipa i Jakova. Godine 1998. je započeta obnova crkve od ratnih razaranja. - Da bi se ipak ostavio trag stradanja crkve u Domovinskom ratu jedan dio crkve - kapela Gospe Žalosne, ostavljen je ranjen s cijelim oltarom Gospe Žalosne koji je bio miniran i razbijen u 60 komada.
Nakon svete mise polazak prema Zagrebu.
Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

RADUJMO SE ZAJEDNO U KRISTU!

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja "Sv. Petar Putnik"

ORGANIZATOR PUTOVANJA:
Sv Mihael turistička agencija i usluge
Martićeva 67, 10000 Zagreb
ID: HR-AB-01-080847175
Mob: +385 (0) 98 9782 664
Tel: +385 (0)1 4107 419
e-mail:info@svpetar-putnik.com
Radno vrijeme: pon.-pet. 08-16 sati.

PODACI ZA UPLATU:
IBAN: HR9123400091110586705
POZIV NA BROJ: OIB (PUTNIKA)
MODEL: HR00
OPIS PLAĆANJA: KORIZMA U VUKOVARU

Za turiste koji ne mogu ili teže hodaju i koriste invalidska kolica

Za turiste koji teško hodaju

Za turiste koji slabo vide ili su slijepi

Za turiste koji slabo čuju ili su gluhi

Za starije osobe kojima je potrebna posebna turistička ponuda

Za roditelje s djecom

Za turiste s poteškoćama u duševnom zdravljem​

Detaljne informacije koje možete dobiti u Agenciji