| O nama | Kontaktirajte nas |

Nazovite nas na tel: 00 385 (0)1 4107 419

Email: info@svpetar-putnik.com

ALJMAŠ

Aljmaš je selo u općini Erdut, smješteno na desnoj obali rijeke Dunav, na obroncima Čvorkovca, na nadmorskoj visini od 93 m. U 260 domaćinstava živi 645 stanovnika (2001.) Dijelovi naselja su zaseoci: Aljmaška Planina i Ušće. Stanovništvo se većinom bavi poljoprivredom, ali i građevinarstvom, ugostiteljstvom, trgovinom i turizmom.
Osnovni oblik turizma u Aljmašu je vjerski turizam, obzirom da je Aljmaš poznato marijansko svetište još od 1704. godine. Na blagdan Velike Gospe ovdje hodočasti velik broj vjernika - godišnje i do 100 000. Crkva Gospe od Utočišta, s kipom Majke Božje, izgrađena je 1864. godine, no ona je sravnjena do temelja u Domovinskom ratu. Na mjestu stare izgrađena je nova crkva, kao moderno arhitektonsko zdanje. Ovo nije bila prva crkva. Naime prvo naselje i crkva izgrađeno je na lokaciji zapadno od sadašnjeg sela. Naselje zvano kao Selište. Stariji stanovnici Aljmaša još i danas to područje zovu Selište. Ovo naselje zajedno sa starom crkvom izgorilo je pa je novo naselje s crkvom u ono davno doba izgrađeno istočno od današnjeg Aljmaša i zvalo se Crkvina. Mještani koji danas imaji zemlju ili vinograd na tome području zovu ga Crkvina. Nakon požara koji je uništio i ovo naselje, izgrađeno je novo naselje na današnjem mjestu.

U cijenu je uključeno:

- prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama putovanja
- stručno i duhovno vodstvo tijekom putovanja
- troškovi organizacije putovanja i jamčevina turističkih aranžmana

Polazak autobusa u jutarnjim satima s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Ugodna vožnja uz kratka zaustavljanja po programu. Dolazak u Aljmaš u prijepodnevnim satima. Razgled nove crkve koja je sagrađena nakon uništenja. Slavljenje svete mise i sve pobožnosti po dogovoru sa župnikom koji vodi Svetište. Klanjanje i pobožnosti pred Gospinim kipom.
Za vrijeme domovinskog rata, pod neobičnim je okolnostima u ruševinama aljmaške crkve nađen oštećeni Gospin kip. Odlazak hodočasnika do rijeke i obilazak malog mjesta Aljmaš. Slobodno vrijeme za pobožnosti, objed i slobodne aktivnosti po želji.
Okupljanje i završna molitva Gospi za sretan povratak i osobne nakane. Odlazak prema Zagrebu, uz kratka zaustavljanja po programu.
Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

RADUJMO SE ZAJEDNO U KRISTU!

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja sv. Petar Putnik

ORGANIZATOR PUTOVANJA:
Sv Mihael turistička agencija i usluge Martićeva 67, 10000 Zagreb
ID: HR-AB-01-080847175
Mob: +385 (0) 98 9782 664
Tel: +385 (0)1 4107 419
e-mail:info@svpetar-putnik.com
Radno vrijeme: pon.-pet. 08-16 sati.

PODACI ZA UPLATU:
IBAN: HR91 23400091110586705
POZIV NA BROJ: OIB (PUTNIKA)
MODEL: HR 00
OPIS PLAĆANJA: ALJMAŠ

Za turiste koji ne mogu ili teže hodaju i koriste invalidska kolica

Za turiste koji teško hodaju

Za turiste koji slabo vide ili su slijepi

Za turiste koji slabo čuju ili su gluhi

Za starije osobe kojima je potrebna posebna turistička ponuda

Za roditelje s djecom

Za turiste s poteškoćama u duševnom zdravljem​

Detaljne informacije koje možete dobiti u Agenciji