| O nama | Kontaktirajte nas |

Nazovite nas na tel: 00 385 (0)1 4107 419

Email: info@svpetar-putnik.com

KRASNO

Na sjevernim obroncima naše najveće planine, u Parku prirode Velebit, na oko 800 metara nadmorske visine nalazi se Krasno - jedno od naših najvećih planinskih naselja. Čini ga četrnaest zaselaka smještenih na rubovima Krasna Polja, slikovite doline duge oko 7 kilometara. Mjesto sa svojim zaseocima broji oko 600 stanovnika. Administrativno, Krasno se nalazi na području Grada Senja, udaljenog 32 km.
U srednjem se vijeku oko crkve i na brdu Lisac nalazilo manje seosko naselje Crastino koje propada u vrijeme turske opasnosti. Na ova pusta ali «krasna» polja s pašnjacima i šumama naseljavaju se početkom XVIII. stoljeća Bunjevci iz okolice Svetoga Jurja, a jedan dio iz unutrašnjosti Like.
Najveća znamenitost Krasna je crkva Majke Božje Krasnarske iz XVIII. stoljeća, izgrađena na temeljima jedne srednjovjekovne crkvice. Najveću umjetničku vrijednost u crkvi predstavlja drveni kasetirani strop sa oslikanim scenama iz života Krista, Marije i svetaca s latinskim citatima iz 1740. godine. Ovdje se narod Primorja i Like od davnina okuplja 15. kolovoza na crkveni zbor u čast blagdana Velike Gospe.
Pomalo netipično za planinska područja Hrvatske, U Krasnu je razvijena vrlo živa privreda, pa je mjesto jedinstveno i po tome što u njemu nema nezaposlenih. S obzirom na bogate šume, tradicionalna djelatnost ovoga kraja je šumarstvo i prerada drveta. Šumarija Krasno najstarija je i jedna od najvećih šumarija u Hrvatskoj, osnovana još 1865. godine, a u selu rade i dvije privatne pilane. U Krasnu rade dvije trgovine, nekoliko ugostiteljskih objekata te sirana «Runolist» koja proizvodi nadaleko poznati «Krasnarski sir». U Krasnu je smješteno i sjedište Nacionalnog parka «Sjeveni Velebit» te ispostava Parka prirode «Velebit».
Krasno nudi velike mogućnosti za sve koji vole aktivni odmor u prirodi. Ljeti možete uživati u dugim šetnjama, planinarenju ili vožnji biciklom, dok se zimi možete sanjkati i skijati.

U cijenu je uključeno:

- prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama putovanja
- stručno i duhovno vodstvo tijekom putovanja
- troškovi organizacije putovanja i jamčevina turističkih aranžmana

Polazak autobusa u jutarnjim satima s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Dolazak u Krasno, sveta misa u 11 sati. Nakon mise mogućnost objeda u motelu Krasno. Iz motela se pruža prekasan pogled na Krasnarsku dolinu, mjesto Krasno, Velebit i Zavižan. Nakon pauze za ručak idemo u posjetu sirani u Krasno te slijedi degustacija sira. Također ostavljena mogućnost kupnje poznatih domaćih sireva. Nakon degustacije sireva krećemo prema poznatom utočištu medvjeda Kutarevo. Poslije razgledavanja Kutareva se ide preko Otočca prema izvorima rijeke Gacke, gdje posjećujemo prekrasne mlinice. Nakon razgleda mlinica krećemo prema Zagrebu puni prekrasnih dojmova.
Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

RADUJMO SE ZAJEDNO U KRISTU!

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja sv. Petar Putnik
ORGANIZATOR PUTOVANJA:
Sv Mihael turistička agencija i usluge Martićeva 67, 10000 Zagreb
ID: HR-AB-01-080847175
Mob: +385 (0) 98 9782 664
Tel: +385 (0)1 4107 419
e-mail:info@svpetar-putnik.com
Radno vrijeme: pon.-pet. 08-16 sati.

PODACI ZA UPLATU:
IBAN: HR91 23400091110586705
POZIV NA BROJ: OIB (PUTNIKA)
MODEL:HR 00
OPIS PLAĆANJA: KRASNO

Za turiste koji ne mogu ili teže hodaju i koriste invalidska kolica

Za turiste koji teško hodaju

Za turiste koji slabo vide ili su slijepi

Za turiste koji slabo čuju ili su gluhi

Za starije osobe kojima je potrebna posebna turistička ponuda

Za roditelje s djecom

Za turiste s poteškoćama u duševnom zdravljem​

Detaljne informacije koje možete dobiti u Agenciji